Access Bars

Access Bars е техника која се одвива со нежен допир на раце што ја вовел Гери Даглас во раните 90-ти години. Барови се 32 уникатни точки на главата кои се поврзани со различни области и аспекти на животот. За време на сесијата Access Bars, терапевтот нежно ги допира овие точки за да го ослободи електромагнетното полнење на сите мисли, идеи, ставови, одлуки и верувања што може да ве ограничат во одредени животни области.

Денес Access Bars се практикуваат во над 170 земји ширум светот, што се користи како моќна и прагматична алатка во семејства, училишта, бизниси, спортисти, затворски домови, психолози, уметници и многу други.

Access Bars им помогна на илјадници луѓе да променат многу аспекти од нивниот живот. Луѓето пријавуваат подобро здравје, леснотија при спиење, слабеење, подобри емотивни и сексуални односи, ослободување од вознемиреност, стрес, депресија, анксиозност и многу повеќе …

Помните ли кога  последен пат во животот сте биле целосно опуштени, негувани, посветени на себе? Кога сте се чувствувале здрави, енергични, задоволни со себе без осуда за вашето чувство, за вашето тело или битие?

Како функционира Access Bars?

Како функционира Access Bars?

Замислете дали некој може да притисне копче и да го исклучи тој глас во вашата глава што ви вели дека не сте доволно добри или дека не можете да го постигнете она за што сонувате? Сите ограничувања што ги создавате во вашиот живот се поврзани со вашите мисли, идеи, ставови, одлуки и верувања за тоа. Со нежен допир на барсовите точки  ќе започнете да ги расчистувате сите уверувања што се заклучени во вас и што ве спречуваат да верувате дека може да го имате животот што го посакувате.
Една од компонентите што го менуваат животот, а што се случува природно со секоја сесија на Access Bars е “елементот на примање”. Колку само често се откажуваме, ги спуштаме нашите бариери и дозволуваме друга личност вистински да ни подари? Учењето да примате е клуч за да повикате повеќе од она што го барате во вашиот живот. Баровите точки го олеснуваат примањето, различно од кој било друг модалитет во оваа реалност.

Како изгледа Access Bars сесијата?

Сите Access Bars сеанси се различни, така што нема „нормална“ сесија во поглед на времетраењето или начинот на изведување.. Секоја сеанса е различна, па  дури и ако се повторува со иста личност.Она што најчесто се пријавува како чувство при третманите е дека постои целосна релаксација. Многу луѓе одат на спиење – дури и во многу бучна околина. На некои луѓе им се појавуваат  слики, други чувствуваат сензации во нивните тела како што се зуење, пецкање, топлина, гмеченици или морници.

Access Bars за деца и тинејџери

Откако ќе се примени Access Bars на деца, тие стануваат посреќни, се чувствуваат подобро здравствено и емотивно и се однесуваат многу подобро во училиште и дома. Тие имаат тенденција да спијат подобро, подобро да се дружат со врсниците, да се соочат со помалку проблеми, односно да не реагираат или постабилно да реагираат на непријатните за нив ситуации, да имаат повеќе желба за социјална игра, да имаат помалку тантри и испади, а доколку се појават, тие да бидат краткотрајни. Некогаш она што беше тешко, како што се  утрата, вечерите, домашна работа, работни задачи, со примена на Access Bars, се намалува детскиот отпор кон нив или во многу полесна форма се манифестира. Всушност, многу деца и тинејџери ги замолчуваат родителите со прашањето … „Мамо, ќе ми направиш ли на глава?“